Градове

Градове

Онлайн пътеводител на градовете по света. Снимки и информация за най-красивите градове по света. Най-големите, най-скъпите и най-красивите градове по света.
Сием РеапСием Реап
16 Януари
Надежда Недева
ХобартХобарт
15 Януари
Надежда Недева
КандиКанди
15 Януари
Надежда Недева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КоломбоКоломбо
15 Януари
Шри Ланка и нейната столица Коломбо могат да предложат на своите гости култура и отдих на едно място. Космополитната столица Коломбо разполага с богат избор за туристите. Повечето разходки в Коломбо започват от стария търговски квартал
ЙоханесбургЙоханесбург
14 Януари
Йоханесбург е е най-големият град в цяла Южна Африка. Йоханесбург се е превърнал в лъскав и шикозен град, който може да предложи многобройни забележителности на своите посетители. Йоханесбург е населяван от 1 млн. души.
ПреторияПретория
14 Януари
Претория, столица на Южна Африка, е известен като един от най-елегантните градове. Претория притежава редица забележителности. Претория е основана едва през 1855 г.
КралевоКралево
14 Януари
Кралево е град в Сърбия с население от над 68 000 души. В Кралево може да се види паметник, който е издигнат в памет на първия партизански танк. Забележителности в Кралево.
СараевоСараево
14 Януари
Сараево е столица на Босна и Херцеговина. Градът има богата история и културни забележителности, които не могат да се срещнат на друго място на Балканския полуостров.
ДърбанДърбан
13 Януари
Дърбан е най-голямото пристанище на източния бряг на африканския континент. Дърбан е е сред най-предпочитаните туристически дестинации сред любителите на красивата африканска природа. Дърбан е проспериращ индустриален център.
Нови Пазар, СърбияНови Пазар, Сърбия
13 Януари
Нови Пазар е град в Сърбия с население от над 67 000 души. Нови Пазар е известен като обединение на мюсюлмани и християни. Нови Пазар притежава интересни монументи.
ПанчевоПанчево
13 Януари
Панчево е град в Сърбия с население от над 76 000 души. Панчево е известен с интересните си събития, които се организират от години и са традиция. Панчево притежава редица забележителности.
МадабаМадаба
12 Януари
Минавайки по древния маршрут в Йордания, известен като Царския път, първият град след Аман е Мадаба. Мадаба е познат като Градът на мозайките. Мадаба е изключителен град, превърнал се в една от най-предпочитаните туристически дестинации
ОкландОкланд
11 Януари
Окланд е най-големият град в Нова Зеландия. От векове Окланд е и най-желаната от туристите дестинация в този регион. Окланд остава и днес известен като Тайната столица.
Алкала дел ХукарАлкала дел Хукар
07 Януари
В североизточната част на Албасете река Хукар преминава през стръмните варовикови стени на пролома Хавес дел Хукар, където е и град Алкала дел Хукар. Алкала дел Хукар е същински лабиринт от улички. Алкала дел Хукар се гордее със своите забележителности
Коле ди Вал д`ЕлсаКоле ди Вал д`Елса
07 Януари
Коле ди Вал д`Елса се намира в северозападната част на италианската провинция Тоскана. Коле ди Вал д`Елса пази многобройни архитектурни шедьоври от Средновековието. Коле ди Вал д`Елса е разделен на Горен и Долен град.
МонтепулчаноМонтепулчано
06 Януари
Монтепулчан е изграден около варовиков хребет. Със своята надморска височина от 605 м. Монтепулчано е един от най-високоразположените градове в провинция Тоскана. Монтепулчано е изключително красиво италиански градче с интересна история
Сан МиниатоСан Миниато
06 Януари
Сан Миниато е разположен в провинция Тоскана. Италианският град Сан Миниато доста страда от близостта до обширната индустриализирана долина Арно. В Сан Маниато има голям брой исторически сгради, включително и замъка Рока
КортонаКортона
06 Януари
Кортона е един от най-старите градове в Тоскана, Италия. Кортона е основан от етруските, чиято дейност и днес може да бъде открита сред мащабните основи на каменните стени, заобикалящи града. Кортона има е уникално италианско градче
РеусРеус
18 Дек.
Испанският град Реус е разположен в североизточната част на страната, в провинция Терагона. Реус е родно място на гениалния архитект Антонио Гауди. Реус е популярен със своите модернистични паметници
АлбасетеАлбасете
18 Дек.
Испанският град Албасете е столица на едноименната провинция и се намира в автономната област Каситлия-Ла Манча. Албасете е разположен в югоизточната част на Испания. Албасете е известен като градовете с най-чист въздух.